Top
MOBIROOF DAKGROEN
Nieuw
  • MOBIROOF DAKGROEN
  • MOBIROOF DAKGROEN
  • MOBIROOF DAKGROEN
24,70
per per stuk / minimaal 20 stuks per levering

Mobiroof dakgroen maakt van een plat dak een groene oase

Mobiroof dakgroen cassettes zijn makkelijk te plaatsen op elk dak
en zijn bij levering volledig begroeid met een mix van Sedumplanten.
Afmeting per cassette: 54 x 54 x 9 cm

Een plat dak is meestal voorzien van een bitumen dakbedekking. Daardoor kan tijdens de zomermaanden de temperatuur op de bovenste verdieping oplopen tot dertig graden Celsius. De werkplek of woonruimte onder het dak word zelfs met een airco-systeem nauwelijks koeler doordat het airco-systeem te warme lucht aanzuigt.” Na aanleg van een sedumdak van Mobiroof  blijft de temperatuur op de bovenste verdieping tijdens zomerse dagen aanzienlijk lager.


Energiekosten gaan omlaag met mobiroof dakgroenNaast de isolatie en de besparing op energiekosten ontstaat er een prettig leefklimaat. Een ander groot voordeel van dit groene dak is ook dat de levensduur van het bestaande dak wordt verlengd.
Dit komt doordat de dak altijd bedekt is met een laag substraat en planten met als gevolg een aanzienlijke
vermindering van de temperatuursverschillen op het dak die zonder dakgroen kunnen variëren van – 30 tot + 60 c.
Door het sedumdak geef je weer een stuk groen aan de leefomgeving en vormt zo een bijdrage aan de biodiversiteit. Het groen en de bloemen trekt insecten en bijen aan, maar ook vogels voelen zich thuis
op het nieuwe groene tapijt.


Mobiroof dakgroen ontlast het rioolDe riolen worden steeds meer belast door de gestage groei van bebouwing en verharding in stedelijke gebieden. Zeker met een piekbelasting door hoosbuien loopt het gemeenteriool regelmatig over met alle nare gevolgen van dien. De waterbuffercapaciteit van de vernieuwde Mobiroof sedumcassettes is twintig liter per m2. Dat is aanzienlijk meer dan bij veel alternatieve extensieve dakgroenoplossingen. Volledig verzadigd zorgen de sedumcassettes voor een maximale dakbelasting van slechts 58 kg per m2. Na het aanbrengen van wortelwerend doek en een viltlaag gaat de aanleg van de sedumcassettes razendsnel door het handige kliksysteem. De cassettes hebben een vaste maat waardoor de buitenranden van het dak afgewerkt worden met extra grof grind wat ook zorgt voor extra afvoer van regenwater..


1 of meer € 24,70 per per stuk / minimaal 20 stuks per levering
40 of meer € 21,77 per per stuk / minimaal 20 stuks per levering


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code