Top
COMPOSTBAK OP MAAT GROOT
  • COMPOSTBAK OP MAAT GROOT
  • COMPOSTBAK OP MAAT GROOT
  • COMPOSTBAK OP MAAT GROOT
357,00
per set

Compostbak op maat is duurzaam en maakt van composteren kinderspel: 1510 liter

Door de modulaire opbouw is de compostbak eenvoudig op te bouwen en naar wens uit te breiden.

Het volume is makkelijk te verdubbelen zonder dat het nodig is een volledige 2e bak aan te schaffen. Door deze aanbouwmodules is het prijstechnisch zeer interessant om de compostbak uit te breiden.

Voordelen en afmetingen van de compostbak:

De voorzijde van de compostbak is voorzien van wegneembare planken, zodat het gemakkelijk is om de compost tijdens het verteringsproces om te zetten.

De luchtsleuven aan de zijkanten zorgen dat er voldoende zuurstof bij kan komen wat de hinder van vieze geuren voorkomt.


De gegevens van dit model zijn:
  • Module 120 / 120 :  1510 liter inhoud
  • Afmetingen: 139 x 136 x 100 cm
  • afmeting uitbreidingsset: 130 x 136 x100 cm
  • Optioneel is ook een dak voor de compostbak leverbaar.
 

Hoe werkt composteren met een compostbak:

Composteren is een rottingsproces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen groente-, fruit- en tuinafval omzetten in compost. Compost is een humusrijk en bruikbaar product dat zorgt voor structuurverbetering en bodemverrijking. Het composteren lukt het best als de composthoop gevarieerd is samengesteld.

Onze compostbakken zijn voorzien van luchtspleten voor een optimale doorluchting. De wegneembare schotten aan de voorzijde tonen hun nut bij het omscheppen van het compost. Door dit zo nu en dan te doen versnelt het rottingsproces.

Heeft u een grote tuin dan kunt u twee of drie bakken gebruiken. Hierdoor wordt het systeem vereenvoudigd. Wanneer bak één vol is, brengt u het materiaal over naar bak twee, terwijl in bak twee de temperatuur stijgt, begint u bak één opnieuw te vullen.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code