Top
Plantenextracten van Essentiële Oliën.

Plantenextracten van etherische oliën 

De etherische oliën die wij gebruiken zijn zeer krachtig maar ook puur biologisch en afbreekbaar in de natuur. Ideaal om kruiden, sierplanten en groenten op een natuurlijke manier mee te beschermen tegen belagers zoals luizen, slakken en rupsen.
Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels bloemen en andere delen van planten.TOEPASSING ESSENTIËLE OLIËN IN DE TUIN

Ik was aangenaam verrast toen ik ontdekte dat essentiële oliën heel goed gebruikt kunnen worden in de tuin om vervelende beestjes van je mooie planten weg te houden. Ik ben een voorstander van biologisch tuinieren dus deze pure natuurlijke producten zijn perfect te gebruiken.
De producten zijn puur gemaakt van sterk geconcentreerde plantenextracten zonder onnodige toevoegingen zoals het in de natuur voorkomt. Tevens worden de gewassen op een verantwoorde en biologische manier gekweekt zodat het uitgangsmateriaal van de allerbeste kwaliteit is.


Het maken van combinaties voor gebruik in de siertuin en groentetuin:

470 ml. leidingwater, 30 druppels TERRASHIELD, goed schudden.
of
470 ml. leidingwater, 1 theelepel natuurlijke zeep, 25 druppels essentiële olie (zie hieronder), goed schudden.

Terrashield doTERRA bij Gardenspecials4u


TERRASHIELD met water is mijn favoriet en is eenvoudig te gebruiken, maar als u dat niet bij de hand heeft is het gebruik van de essentiële oliën ook zeer goed mogelijk een paar andere suggesties om verschillende insecten te bestrijden.

TIJM en LAVENDEL zijn geweldig voor de bescherming van alle groenten in de tuin.
PEPERMUNT: Mieren, rupsen, zwarte, bladluizen, bonenkever, koolvlieg, wortelvlieg, bladluizen, vliegen, muggen en motten.
CITROENGRAS: Black vlo kever, vlooien, muggen en teken.
TIJM: Bonenkever, koolvlieg, wortelvlieg, grote teken.
SCHARLEI: koolvlieg, wortelvlieg, nematoden, teken, witte vlieg.
ROSEMARY: koolvlieg, wortelvlieg, slakken, wolluis
SANDELHOUT: kevers, wolluis

Een andere manier om te gebruiken als preventieve bestrijding, is om olie op katoenen ballen te sprenkelen en plaats ze rond de tuin of bij gevoelige planten.

Het gebruik van deze methode werkt het beste door te spuiten rond de planten en alleen onder de bladeren als er plaaginsecten zijn waar genomen. Gebruik zo weinig mogelijk. Twee toepassingen per dag voor een paar dagen achter elkaar geeft het beste effect. 

Meer informatie over bovenstaande producten kan je bekijken op de officiële website, naar Essentiële oliën  KLIK HIER

Andere toepassingen bij het werken in de tuin:

Bij het werken in de tuin, wandelingen in de natuur of als kinderen buiten spelen is de kans op zonnebrand in de zomer altijd aanwezig. Op een zonnige dag kan de huid onverwachts toch rood worden, door het gebruik van Terrashield of een natuurlijk mengsel van pure Essentiële oliën trekt de rode huid snel weg en voelt de huid weer normaal aan. Het geeft een prettig gevoel dat je geen giftige stoffen op je huid hoeft te smeren om de zonnebrand te beperken of voorkomen.


De volgende samenstelling kan je gebruiken als zonbescherming op de huid:

Sunblock- Lavendel of Helichrysum gebruik 1 druppel  op 1 á 2 eetlepels kokosolie.
Laat het 10 tot 15 minuten in de huid trekken voordat je in de zon gaat.

 
 
Natuurlijk anti-insectenmiddel en behandelen van insectenbeten:

Sommige mensen worden snel gestoken door muggen en andere insecten. Vooral bij het werken in de tuin en wandelingen in de natuur is de kans op een insectenbeet altijd aanwezig.
Om de vervelende jeuk of allergische reactie te voorkomen kan ik Terrashield van harte aanbevelen.
Gebruik een paar druppels Terrashield op 120 ml. Leidingwater en spuit het iedere keer op het lichaam als je bloot wordt gesteld aan insecten in de buitenlucht.

Het werkt ook prima preventief door het te spuiten op de raamkozijnen en deurposten van je huis of langs de openingen van de tent als je aan het camperen bent. Deze methode heeft een perfect resultaat zonder het gebruik van allerlei giftige en natuur onvriendelijke bestrijdingsmiddelen.
Terrashield is zelfs 10x sterker dan de gebruikelijke insecten middelen!! Hou dus de muggen op afstand op een effectieve en natuurlijke manier.

Ben je toch gestoken dan zijn er een aantal producten die ik kan aanbevelen om de gevolgen van een insectenbeet te verminderen.

Zuiveren: Ter voorkoming van jeuk, zwelling, steken en om te reinigen als de persoon de plek heeft open gekrabd.
Lavendel: Om de jeuk te verminderen en zwelling te verminderen.
Oregano of Basilicum: Om het gif van de steek eruit te trekken.

Een aantal andere oliën die ook het proberen waard zijn om te verkoelen of verzachten zijn Pepermunt, Kruidnagel en Melaleuca.
Onthoudt dat ieder persoon anders reageert, wordt niet het gewenste effect bereikt probeer dan in ieder geval om de plek te reinigen met Lavendel en wacht het nog even af.

Voor vragen of andere informatie kunt u contact opnemen met Geral Overbeek
06-54614382
 

De essentiële Oliën zijn hier te bestellen. (u komt op een speciale Engelstalige pagina van de officiële website)