Top
BALKONTON GROEN (60 LITER)
Nieuw
  • BALKONTON GROEN (60 LITER)
  • BALKONTON GROEN (60 LITER)
  • BALKONTON GROEN (60 LITER)
  • BALKONTON GROEN (60 LITER)
182,00
per set

Balkonton van duurzaam kunststof 60 liter inhoud

De Balkonton is een nieuw product op de Nederlandse markt waarmee op een kleine ruimte groenten en kruiden zijn te kweken zodat je altijd vers en gezond eten bij de hand hebt.
Ook geschikt om kinderen te leren hoe ze planten kunnen kweken, wat wormen in de grond doen en hoe je zelf compost kunt maken.

Eigenschappen van de Balkonton:

Inhoud:                    60 liter
Kleur:                      donkergroen
Hoogte incl. poten:  95 cm
Diameter:                41 cm
Plantruimte:            13 openingen, 2 extra grote openingen, bovenin de balkonton is 
ruimte voor ca. 3 planten


Alle elementen van de Balkonton zijn gemaakt van duurzaam voedselveilig kunststof waardoor het niet kan rotten en jarenlang mee gaat.
Materiaal: HDPE vat, wormenhuis, kraan en doppen
                 KLP    gerecyclede kunststof poten
                 RVS    bevestigingsmiddelen

Hoe werkt de Balkonton:

Door de vele openingen kan er rondom groente, kruiden, kleinfruit en bloeiende planten worden gepoot. Ook direct zaaien in de openingen is goed mogelijk. De Balkonton wordt gevuld met grond en de centrale buis is om groenafval in te composteren. Door het toevoegen van speciale compostwormen wordt het gft- afval snel omgezet tot een rijke compost waardoor de planten gevoed worden.Composteren is een natuurlijk rottingsproces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen groente-, fruit- en tuinafval omzetten in een rijke compost voor de tuin.

Compost is een humusrijk en bruikbaar product dat zorgt voor structuurverbetering en bodemverrijking. Compost is voeding voor het bodemleven wat weer voedingsstoffen vrij maakt voor de plantenwortels. De samenwerking tussen bodemleven en plantenwortels zorgt ervoor dat planten voldoende vocht en voeding kunnen opnemen om gezond te groeien en bloeien. Het composteren lukt het best als er voldoende vocht en zuurstof aanwezig is.

Heeft u voldoende ruimte in de tuin dan kunt u twee of drie balkontonnen gebruiken. Beschikt u over een klein terras of balkon dan is er prima 1 Balkonton te plaatsen omdat deze weinig ruimte (ongeveer 2 stoeptegels) inneemt.

Zelf een balkonton maken:

Het is ook mogelijk om zelf in een van de workshops je eigen balkonton te maken. In circa 3 uur is je eigen balkonton klaar en kan je ondertussen al je vragen stellen hoe je de balkonton kunt inrichten en wat de voordelen zijn voor jezelf en de omgeving.
Als je de balkonton zelf maakt met onze deskundige begeleiding is deze 40% goedkoper en het is natuurlijk veel leuker om je eigen balkonton in elkaar te zetten.


Kijk voor een workshop in de buurt of neem contact op dan kunnen we samen bekijken of we een workshop in jouw woonplaats kunnen organiseren.
Ook voor scholen of andere gelegenheid kunnen we een workshop opzetten.
Kijk op de website voor de workshops via de volgende link: http://www.balkonton.nl/workshop/  of stuur een bericht via onze contactpagina.


           

 Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code