Top
COMPOSTBAK OP MAAT
  • COMPOSTBAK OP MAAT
  • COMPOSTBAK OP MAAT
  • COMPOSTBAK OP MAAT
337,00
per Stuk

Compostbak op maat van duurzaam kunststof - 1060 liter

Composteren was nog nooit zo makkelijk, met de compostbak op maat zet je eenvoudig je eigen compostbak in elkaar. Met de uitbreidingssets kan je eenvoudig compartimenten bijplaatsen dit is zeer kostenefficiënte manier om de inhoud te vergroten.
Afmeting 119 x 116 x 100 cm.

Eigenschappen van de compostbak op maat:
 

Inhoud compostbak op maat:
  • Module 100/100: inhoud 1060 liter
  • Afmeting 119 x 116 x 100 cm.
  • afmeting uitbreidingsset: 110 x 116 x 100 cm
  • Optioneel is ook een dak voor de compostbak leverbaar.

Uitbreidingsset is optioneel en kan aan de eerste compostbak worden gekoppeld. Selecteer de optie's bovenaan deze pagina voor de voordeligste prijs.


Alle elementen van de compostbak op maat zijn gemaakt van duurzaam gerecycled kunststof  (Ecote lijn) waardoor het niet kan rotten en jarenlang mee gaat.

Dit is de eerste compostbak met een modulaire opbouw en is het eenvoudig om de compostbak in elkaar te zetten en zijn er naar wens een of meer uitbreidingssets aannte koppelen.

Door een extra uitbreidingsset is het volume eenvoudig te verdubbelen, door de koppeling aan de basisset is een uitbreidings-set prijstechnisch ook zeer interessant.

Het is ook mogelijk om de compostbak af te dekken met een dak-element bestaande uit 5 profielen (als optie bij te bestellen).

Door de open sleuven aan de zijkant komt er voldoende lucht en zuurstof in de compostbak wat vervelende geurtjes voorkomt.Hoe werkt composteren met een compostbak:

Composteren is een natuurlijk rottingsproces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen groente-, fruit- en tuinafval omzetten in een rijke compost voor de tuin.

Compost is een humusrijk en bruikbaar product dat zorgt voor structuurverbetering en bodemverrijking. Compost is voeding voor het bodemleven wat weer voedingsstoffen vrij maakt voor de plantenwortels. De samenwerking tussen bodemleven en plantenwortels zorgt ervoor dat planten voldoende vocht en voeding kunnen opnemen om gezond te groeien en bloeien.

Het composteren lukt het best als de composthoop is samengesteld uit een mix van fijne en grove organische materialen. Onze compostbakken zijn voorzien van luchtspleten voor een optimale doorluchting wat de gunstige vertering bevorderd.

De wegneembare schotten aan de voorzijde tonen hun nut bij het omscheppen van de compost. Door de compost af en toe om te scheppen versnelt het rottingsproces en is de compost eerder klaar voor gebruik.

Heeft u voldoende ruimte in de tuin dan kunt u twee of drie bakken gebruiken. Hierdoor wordt het systeem vereenvoudigd. Wanneer de eerste bak vol is, brengt u het materiaal over naar de tweede bak, terwijl in bak twee de temperatuur stijgt, begint u bak één opnieuw te vullen.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code